Tuesday, April 4, 2017

Peter Chan Penjilat DAP PerakArtikel sebelum ini kami telah membongkar kegiatan-kegiatan haram serta jenayah Peter Chan. Namun, apa yang peliknya si Peter Chan ni masih mampu menyengih seolah-olah ada pihak yang membela dia.

Peter Chan sudah membeli ramai pihak berkuasaa di Perak. Daripada anggota polis sehinggalah orang dalam di Majlis Bandaraya Ipoh, semuanya ada macai-macai penjilat Peter Chan ni.

Bagaimanapun, kesemua macai-macai tu masih belum cukup untuk menyelamatkan si lahanat ni. Disebabkan Peter Chan ni perlu cari geng anti Islam seperti dia maka si lahanat ni buat networking dengan pemimpin pembangkang di Perak. Senang citer, si Peter Chan sanggup jadi pembiaya parti DAP di Perak melalui Ngeh Koo Ham dan Nga Kor Ming.

Disebabkan itu, sehingga kini si Peter Chan ni masih boleh bertahan di bumi Perak. Ada syaiton yang mempertahankan beliau dalam senyap. Dan seperti yang ramai orang tau, Ngeh dan Nga ni sejenis manusia gila duit dan tamak.

Peter Chan memiliki kekayaan yang luar biasa hasil dari penipuan dan jenayah yang dia buat. Namun, sekarang si Peter Chan sudah panas pungkoqqq sebab semakin banyak kegiatan jenayah dia nie telah mula didedahkan sedikit demi sedikit.

Disebabkan dia takut lebih banyak tembelang dia pecah maka sekarang ni Peter Chan mulakan gerakan yang lebih kotor untuk mendapatkan plot tanah bersebelahan The Haven.

Sejenis manusia bebal Peter Chan. Kerajaan negeri sejak dulu lagi telah menolak permintaan dia tapi si lahanat ni tetap berkeras nak tapak tanah tu.

Persoalannya kenapa si Peter Chan ni berkeras sangat nak tapak tu??

Hanya ada satu je sebab iaitu kerana kerakusan dan ketamakkan Peter Chan namun dalam masa yang sama dia takut kegiatan tu akan terbongkar.

Jadi mengikut rancangannya, si Peter Chan ni nak buat projek supermega di tapak tanah tersebut dan kemudiannya lari membawa harta penipuan berkoyan-koyan itu ke luar Negara.

Apa yang jadi sekarang ni, permainan jenayah Peter Chan ni sudah berlaku kekacauan. Bukan sebab apa pun, semuanya kerana kerakusan diri sendiri juga.

Di khabarkan si Peter Chan ni sudah gaduh dengan partner in crime dia iaitu Steven Ho. Mungkin kerana nak bolot semua kekayaan maka si Steven Ho ni dah tak tahan dengan perangai jahanam dia.

Peter Chan ni memang sejenis ‘ConMan’ yang licik. Dia dah buat jenayah di negara lain juga selain Malaysia. Cuma negara kita ni je dari segi sistem keselamatan dan penguatkuasaan ke laut sikit. Asal boleh bagi duit, jilat tang mana pon boleh.

Sebelum ni lahanat ni ada buat kes di Hong Kong. Walaupun Peter Chan ni dilahirkan di Australia namun dia ni ada kerakyatan Hong Kong.

Dekat Negara sendiri pon dia buat hal. Dan sekarang Peter Chan tidak dibenarkan masuk ke Hong Kong kerana telah menipu dan tidak membayar cukai pendapatannya.

Mungkin kepimpinan dan pihak keselamatan Malaysia boleh ambil tindakan seperti Hong Kong. Kasi tangkap ini Peter Chan dan jangan bagi dia masuk negara kita lagi.

No comments:

Post a Comment