Tuesday, April 4, 2017

Peter Chan Pakar Putar Alam, Penipu Paling Lahanat.


Ada banyak lagi cerita tentang Peter Chan ini yang masih belum dibongkarkan. Walaupun sebelum ini pernah diceritakan perihal perangai jahanam mamat cina ni tapi kali ini mari kita kenali dia dengan lebih mendalam.

Siapakah Peter Chan?

Marilah kita kenali cina racist anti Islam ini. Sebenarnya, Peter Chan seorang penganut Kristian yang sangat membenci Melayu dan Islam.

Dek kerana hatinya yang penuh dengan kebencian terhadap Islam dan Melayu maka si Peter Chan selalu menganggap bahawa mereka sebagai satu bangsa yang bodoh dan tidak patut hidup senang. Pada fikirannya melayu hanya patut menjadi kuli sahaja.

Perangai anti Islam Peter Chan ni sememangnya banyak memberi kesan kepada orang lain terutama staff The Haven.

Si Peter Chan ni juga terkenal dengan janji manis yang tidak pernah dia penuhi.

Al kisahnya, ada seorang usahawan dari negara timur tengah yang telah menjadi mangsa perangai iblis Peter Chan ni.

Nak dijadikan cerita, Peter Chan ni telah meminta usahawan berkenaan membantu beliau untuk projek The Haven tu. Kiranya, cina lahanat ni nak jadikan mat salleh tu jadi sumber kewangan dia.

Punya lidah bercabang mulut si Peter Chan ni, dia
menjanjikan untuk memberi sebahagian ‘share’ dalam peratusan yang baik apabila projek itu siap.

Maka datanglah jutawan mat salleh itu bersama isterinya ke Ipoh dan diberi kepadanya sebuah kereta cabuk Land Rover tanpa roadtax untuk digunakan oleh suami isteri itu.

Setelah mat salleh itu tiba di Malaysia, Peter telah berpesan agar mereka tidak keluar dari rumah dan jangan kemana-mana. Ini kerana Peter memberitahu beliau, Malaysia adalah sebuah negara yang penuh dengan penjenayah. Malah, Peter kata memang tidak selamat untuk kedua suami isteri itu untuk keluar dari rumah.

Si mat salleh yang yang tidak tahu apa-apa ni pun, terus mendengar dan mempercayai kata-kata Peter Chan. Langsung mereka tidak berani nak keluar ke mana-mana dan hanya duduk dalam rumah sahaja.

Kehidupan mereka hanyalah di tempat kerja dan rumah sahaja, sehinggalah pada satu hari mat salleh itu ditanya oleh rakan kerjanya bagaimana kehidupan di Ipoh.

Maka ketika itu terbukalah cerita apa yang didakyah oleh Peter Chan selama apabila ada rakan sekerjanya membawa mat salleh itu pergi melihat dunia sebenar di Ipoh. Terkejut la mat salleh tu dengan kebaikan rakyat Malaysia dan barulah dia tahu yang Peter Chan adalah seorang pembohong.

Mat salleh tu bersama kemudiannya pulang semula ke negara timur tengah tanpa mendapat apa-apa laba dari Peter Chan.

Begitulah sedikit cerita bagaimana si Peter Chan yang sangat membenci melayu serta kesudahan kisah malang mat salleh yang menjadi mangsa ketamakkan mamat cina rasis ni.

Memang kasihan dekat mat salleh itu kerana menjadi mangsa penipuan Peter Chan bersama kekasih hati dia si Amy Lau serta partner in crime, Steven Ho Wai Long.

Kita akan bongkar lagi perangai jahanam manusia bernama Peter Chan.


No comments:

Post a Comment